دسرها

کروسان یک نان فرانسوی شیرین و میان وعده ای خوشمزه و سبک

کرواسان یا کروسان (به فرانسوی: Croissant) نوعی نان و شیرینی هلالی شکل است که با آرد، خمیرمایه و کره تهیه می‌شود و خمیر آن با بکارگیری کره، به صورت خمیر هزار لا آماده می‌گردد.
کرواسان در قرن ۱۳ میلادی در کشور اتریش اما توسط آشپزِ فرانسویِ دربار ابداع و متداول شده و امروزه به عنوان نان رسمی صبحانه فرانسوی شناخته می‌شود و تقریباً در سراسر اروپا یکی از ارکان صبحانه اروپایی است.
کرواسان را در کشورهای مختلف اروپا با نام‌های متفاوت می‌توان یافت. در اتریش به نام Kipfel و در کشورهای آلمانیش به نام Gipfeli عرضه میگردد.
انواع ساده و مغزدار آن تهیه می‌شود و از پنیر، گوشت، مغزهای گیاهی و خامه و کرم در ساخت آن بکار برده می‌شود. می‌توان آن را هسته اولیه خوراکی‌های آماده فعلی دانست بخصوص آنکه انواع خام و نپخته آن نیز به صورت یخزده عرضه می‌شود.

نان کروسان ساده

 

مواد لازم (برای۴ تا ۵ نفر):

آرد ۱ پیمانه
شکر ۱ قاشق چای خوری
شیر ۱/۴ پیمانه
کره رنده شده ۱۰۰ گرم
وانیل ۱ قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
خمیرمایه ۱ قاشق چای خوری
کره ذوب شده ۳۰ گرم
نمک ۱ پنسه
زمان لازم برای آماده سازی ۱۲ ساعت و پخت ۱ ساعت

کروسان . مه تارا

طرز تهیه نان کروسان ساده:

*ابتدا شیر ولرم را با خمیر مایه و شکر مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید تا استراحت کند و عمل آید.

*در یک ظرف جدا تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید و با چنگال خوب بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.

*کره ذوب شده را به خمیر به عمل آمده اضافه و مخلوط کنید، آرد و نمک را الک و به آن اضافه کنید و مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید تا یک خمیر یک دست به دست آید. آن را کنار بگذارید تا حجیم شود، سپس به مدت ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید.

*

*پس از ۲ ساعت خمیر را با وردنه باز کنید و کره رنده شده را روی آن پخش کنید. سپس خمیر را تا بزنید و دوباره با وردنه صاف کنید، این عمل را ۴ بار تکرار کنید و پس از دفعه چهارم آن را یک شب تا صبح در یخچال نگهداری کنید.

*روز بعد خمیر را باز کنید و به یک مربع ۲۵ در ۲۵ صاف کنید و وردنه بکشید و به چهار مثلث یک اندازه تقسیم کنید.

*مثلث‌ها را از راس به سمت قائده بپیچانید.

کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و رول‌های آماده شده را روی آن بچینید و سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا بپزد.

نان کروسان ساده شما آماده‌ی سرو است …

نان کروسان شکلاتی

مواد لازم (برای ۱۰ نفر):

تخم مرغ دو عدد بزرگ
شکلات به مقدار لازم
شیر ۱ لیوان
آرد ۴ لیوان
خمیر مایه فوری یک قاشق سوپخوری
شکر نصف لیوان
کره ۱۱۰ گرم
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۴ ساعت

طرز تهیه نان کروسان شکلاتی :

*آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و سه مرتبه آن را الک کنید.

*دو قاشق شکر و شیر را درون یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط بگذاید تا شیر گرم شود و شکر‌ها حل شوند.

*پس از آن خمیر مایه فوری را به شیر ولرم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید، سپس مخلوط خمیر مایه و شیر را به مدت ۱۰ دقیقه در مکانی گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل آید.

*

*تخم مرغ‌ها را درون یک ظرف مجزا بشکنید و با کره‌ی نرم شده و باقی مانده‌ی شکر مخلوط کنید و هم بزنید.

*دو سوم آرد را به مایه اضافه کنید و آن را با یک لیسک یا یک قاشق به حالت دورانی هم بزنید.

*خمیر را کمی با دست ورز بدهید.

*باقی مانده‌ی آرد را نیز آهسته آهسته به آن اضافه کنید و خمیر را چندین مرتبه بکوبید و دوباره جمع کنید تا به خوبی ورز داده شود.

*

*یک ظرف تمیز بردارید و روی سطح آن کمی آرد بپاشید، سپس خمیر را درون آن بگذارید و روی ظرف را با یک پارچه‌ی نمدار بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

*پس از دو ساعت خمیر را روی سطح صاف به شکل دایره پهن کنید و به شکل مثلث برش دهید (مثل پیتزا برش دهید).

*کف سینی فر را کمی چرب کنید و فر را روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.

*

*روی هر برش مثلثی شکل کمی شکلات بریزید، سپس برش‌ها را بپیچید و در سینی فر بگذارید.

*روی سینی را به مدت ۳۰ دقیقه با یک پارچه نمدار بپوشانید.

*سپس سینی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر قرار دهید.

نان کروسان شکلاتی آماده‌ی سرو است …

کروسان ساده . مه تارا

نکات مهم  در تهیه نان کروسان

*در هنگام پخت نان ظرف آبی در فر قرار دهید تا رطوبت و بخار آب باعث نرم و لطیف‌تر شدن نان‌ها بشود.

*می‌توانید قبل از اینکه سینی را درون فر بگذارید روی خمیر‌های پیچیده شده کمی کنجد بپاشید.

*می‌توانید علاوه بر شکلات در وسط نان کروسان از خلال بادام، پسته، گردو و یا کشمش (بسته به میل و ذائقه‌ی خودتان) استفاده کنید. اگر تمایل به استفاده از خلال بادام یا پسته دارید برای ترد‌تر و خوشمزه‌تر شدن مغز‌ها آن‌ها را به مدت ۶ ساعت درون مخلوط گلاب، آب و عسل قرار دهید.

*در هنگام پخت نان کروسان اگر بعد از پخت نان‌ها روی آن‌ها طلایی مایل به قهوه‌ای نشد می‌توانید گریل فر را روشن کنید تا نان‌ها به خوبی پخته شوند.

نان کروسان گردویی

مواد لازم :

• 230 گرم کره
• 1/2 پیمانه شکر قهوه ای
• 230 گرم پنیر خامه ای
• 2 قاشق غذاخوری شکر
• 2 پیمانه آرد
• 1 عدد بزرگ تخم مرغ
• 1 پیمانه گردو
• 1/2 قاشق چای خوری نمک

طرز تهیه کروسان گردویی

کره و پنیر خامه ای را از قبل از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا کمی نرم شوند. کاسه مناسبی بردارید و شکر، نمک، کره و پنیر خامه ای را داخل آن بریزید و با هم زن برقی مخلوط نمایید تا کاملا یکدست شود.

در مرحله بعد آرد را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد مخلوط شده و خمیر درست شود. حالا خمیر را دو قسمت کرده و داخل کیسه فریزر قرار دهید و برای دو ساعت در یخچال نگهداری کنید.

بعد از دو ساعت خمیر را از یخچال بیرون آورده و روی یک سطح آرد پاشی شده قرار دهید. هر قسمت از خمیر را با وردنه باز کنید تا به شکل یک دایره پهن و نازک با قطر 30 سانتی متر درآید.

*

یک عدد تخم مرغ را در کاسه ای بشکنید و خوب هم بزنید تا باز شود ، سپس یک قاشق چایخوری آب به آن اضافه نمایید. با کمک یک قلمو از مخلوط تخم مرغ روی خمیر ها بمالید ، سپس شکر قهوه ای و گردو را با هم مخلوط کرده و روی آن ها بپاشید.

در ادامه یک چاقوی تیز بردارید و هر یک از خمیرها را به 16 مثلث یک اندازه تبدیل کنید. هر مثلث را از قسمت پهن تر خمیر به طرف راس آن رول نمایید و داخل سینی فری که با کاغذ روغنی پوشانده اید بچینید و به کمک قلمو سطح کروسان ها را به تخم مرغ آغشته کنید.

کروسان های گردویی را برای نیم ساعت در فری که از قبل با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم شده بپزید. بعد از اینکه سطح کروسان (Croissant) ها طلایی شد آن ها را از فر خارج کرده و روی توری بچینید تا خنک شوند.

نان کروسان . مه تارا

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن