طرز تهیه خمیر پیتزا به همراه فوت و فن ها و نکات طلایی ( با مخمر و بدون مخمر )

یکی از جذابترین وعدههای غذایی و محبوب دل بچهها و بزرگترها پیتزاست. هرچند به محض اینکه هوس پیتزا کنید، میتوانید انواع مختلف آن را از ایتالیایی گرفته تا امریکایی از بهترین فست فودها سفارش دهید، اما پیتزای خانگی با مخلفات مورد سلیقه چیز دیگری است. اینکه بتوانید هر نوع فرآورده گوشت، مرغ و سبزیجات را به پیتزا اضافه کنید، قطعا بیشتر از دیگر پیتزاها در رستورانها باب میلتان خواهد بود. مهمترین قسمت در تهیه پیتزا ی خانگی طرز تهیه خمیر پیتزا است. درست است که خمیرهای آماده در همه سوپر مارکتها هست اما نقدی که به آنها وارد است، این است که این خمیرهای آماده خشک است و لطافت کافی را ندارد. در یک دستور پخت آسان میتوانید یک خمیر پیتزای لطیف و ترد درست کنید و مواد دلخواهتان را روی آن بریزید و پیتزای مخصوص خودتان را درست کنید.
مواد لازم:
آرد سفید: یک پیمانه
روغن زیتون یا مایع: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق سوپخوری
خمیر مایه فوری: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم نصف پیمانه + یکی دو قاشق غذاخوری اضافه
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. پودر خمیر مایه فوری را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
۲. آرد الک شده را با خمیر مایه و نمک و روغن زیتون مخلوط میکنیم و وقتی همه مواد کاملا با هم مخلوط شدند، شروع به ورز دادن آن میکنیم تا خمیر نرم شود.
۳. سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد میریزیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم و دوباره ورز میدهیم. چندین بار این کار را تکرار کنید تا هیچ هوایی داخل خمیر نماند.
۴. سپس مقداری روغن را در یک ظرف میریزیم و با قلمو همه قسمتهای آن را چرب میکنیم و خمیر را داخلش میگذاریم. روی ظرف را میپوشانیم و اجازه میدهیم بین یک تا دو ساعت خمیر استراحت کند.
۵. پس از دو ساعت خمیر شما حجیم میشود. حالا خمیر را به هر مقداری که میخواهید روی ظرفتان پهن کنید و مواد پیتزا را روی آن بریزید. زیر ظرف را حتما با مقداری روغن چرب کنید.
فوت و فنها:
۱. خمیر مایه را حتما با آب ولرم مخلوط کنید.
۲. هرچه خمیر بیشتر ورز داده شود، لطفات بیشتری خواهد داشت.
۳. تمام ظرفی را که میخواهید خمیر در آن استراحت کند، خوب چرب کنید.
۴. شیر هم باعث تردتر شدن و مزه بهتر خمیر میشود
طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر
طرز تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه نیاز به آرد و شیر و روغن و بیکینگ پودر دارد. خمیر پیتزا بدون خمیر مایه پف کمتری دارد ولی سالمتر است.
خمیر پیتزا را می توان به روش های مختلف و با ترکیب های متفاوتی از مواد اولیه درست کرد. یکی از اصلی ترین ماده اولیه مهم برای تهیه خمیر پیتزا خمیر مایه یا مخمر است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه خمیر پیتزا بدون استفاده از مخمر را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه
آرد: ۱ لیوان
شیر: نصف پیمانه
روغن مایع: نصف لیوان
سرکه: ۱ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
نمک: به میزان لازم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ قاشق چایخوری
این مواد برای تهیه یک خمیر پیتزای بزرگ (۳۰ سانتیمتری) یا دو پیتزای کوچک (۲۰ سانتیمتری) کفایت می کند.
طرز تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه
-زرده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و شکر و نمک را به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا به شکل یک مایع زرد رنگ در بیاید.
-شیر و روغن مایع را به ترتیب به زرده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید. به جای شیر می توانید از آب ولرم استفاده کنید.
-آرد را درون ظرفی بریزید و میان آرد را باز کنید.
-در ظرف دیگری بیکینگ پودر و سرکه را با هم مخلوط کنید و آن را آنقدر هم بزنید که کف کنند.
-بیکینگ پودر نقش خمیر مایه را در این خمیر پیتزا انجام می دهد.
*
-ترکیب سرکه و بیکینگ پودر را وسط آرد بریزید.
-آرد را کم کم از کناره ها به وسط بیاورید و سایر مواد ترکیب شده را به آن اضافه کنید.
-وقتی که همه مواد با آرد مخلوط شدند آن را به خوبی ورز بدهید.
-اگر احساس کردید که خمیر بعد از ورز دادن شل بود کمی آرد به آن اضافه کنید.
-البته دقت داشته باشید که خمیر پیتزا بدون خمیر مایه باید چسبنده تر از خمیر معمولی باشد.
*
-در آخرین مرحله از تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه می توانید خمیر را روی تخته قرار بدهید و برای حدود ۱۰ دقیقه محکم روی آن بزنید تا خمیر یکدست شود.
-وقتی که خمیر پیتزا را به خوبی ورز دادید و آماده شد روی آن را سلفون بکشید تا خشک نشود.
-ظرف خمیر را برای ۲۰ دقیقه در دمای محیط استراحت بدهید.
-این مدت زمان که گذشت ظرفی را که برای پیتزا در نظر گرفته اید چرب کنید. با توجه به اینکه این خمیر چسبناک است باید دست هایتان هم چرب کنید تا خمیر به آن نچسبد.
-خمیر را درون ظرف پهن کنید به طوری که تمام سطوح آن نازک و یکنواخت شود. ضخامت این خمیر پیتزا باید بیشتر در نظر گرفته شود چون عدم استفاده از خمیر مایه باعث می شود که خمیر کمتر پف کند.
*
-بنابراین ضخامت ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتری را برای خمیر در نظر بگیرید.
-خمیر پیتزای صاف شده را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته شود.
-این خمیر مایه از نوع فوری است و باید بعد از تهیه شدن سریعا مواد را روی آن بریزید و پیتزا را تهیه کنید.
-اگر فر در دسترس ندارید می توانید کف یک ماهیتابه را چرب کنید و خمیر آماده شده را کف آن پهن کنید.
-وقتی که خمیر پیتزا پخته شد آن را از فر در بیاورید و روی آن را سس بزنید و مواد دلخواهتان را روی آن بریزید.
-برای اینکه خمیر پیتزا خشک نشود، حین پخت پیتزا یک ظرف آب در کف فر قرار دهید تا طعم پیتزای خانگی شما شبیه پیتزاهای بازاری شود.
نکات طلایی طرز تهیه خمیر پیتزا بدون خمیر مایه
- – شما می توانید از ادویه ها و سبزیجات مورد علاقه خودتان برای خوش طعم کردن خمیر پیتزا به آن اضافه کنید. مثلا پودر آویشن، سیر، چیلی و سالسا گزینه های مناسبی برای طعم دادن به خمیر پیتزاست.
- – به جای شیر می توانید از ماست شیرین استفاده کنید و دو قاشق غذاخوری ماست را با چهار قاشق غذاخوری آب را جایگزین آن کنید.
- – می توانید بعد از مرحله استراحت خمیر پیتزا، مقدار ۷۰ گرم پنیر فیلافیلای رنده شده به آن اضافه کنید و مجددا ورز بدهید.
طرز نگهداری خمیر پیتزای بدون خمیر مایه
این خمیر پیتزا از نوع فوری است و باید بعد از تهیه سریعا مصرف شود اما اگر نیاز شد که آن را برای مدتی نگه دارید باید در ظرف درب داری به دور از هوا و داخل یخچال نگهداری کنید.
میزان ماندگاری خمیر پیتزای بدون مخمر
خمیر پیتزا را می توانید تا مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارید به شرطی که اجازه ندهیم در مجاورت هوا باشد. اگر خمیر را در پیتزا استفاده کردید پیتزای تهیه شده را می توانید تا ۳ روز در یخچال و به دور از هوا نگهداری کنید.