فلافل یکی از پر طرفدارترین غذاهای خیابانی

چطوری مثل بیرون فلافل درست کنیم؟ کمترکسی پیدا میشود که تا به حال طعم فلافل را نچشیده باشد. ولی طعم این غذا بستگی زیادی به نوع پخت آن دارد. یکی از خوشمزهترین انواع فلافل، فلافلهایی است که از مغازهها میخریم و طعمی واقعا متفاوت با فلافل های خونگی دارند. یکی از اشکالاتی که تهیه فلافل از مغازهها دارد، معمولا عدم رعایت درست بهداشت توسط آنهاست. اگر میخواهید در خانه با مواد غذایی مرغوب و کاملا بهداشتی، فلافلی هممزه با فلافل مغازهها درست کنید، مطلب زیر را دنبال کنید.
جالب است بدانید با اینکه این غذا برگرفته از خطه جنوبی ایران است ولی ریشه اصلی آن لبنانی است. البته طرز تهیه آن در لبنان و ایران تفاوتهایی هم دارند. به طور مثال، در لبنان از عدس، سیب زمینی و بادمجان هم در پخت فلافل استفاده میشود. محبوبیت آن به دلیل طعم دلپذیر و آماده شدن سریع آن، فلافل را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی حتی در امریکا تبدیل کرده است. حالا چرا مردم فلافل بیرون رو بیشتر دوست دارند؟ دلیل اصلی آن این است که فلافلِ بیرون ترد، چرب و خوشمزهتر است. حال ما میخواهیم طرز تهیه فلافل مثل بیرون و فلافلی ها را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه فلافل :
• نخود: ۲ لیوان
• سیب زمینی: یک عدد متوسط
• پودر زیره سبز یا سیاه: ۱ قاشق غذاخوری
• پیاز: ۱ عدد بزرگ
• سیر: ۲ حبه درشت
• لیموی تازه، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
مهمترین رازها برای طرز تهیه فلافل مثل بیرون
اجازه بدید راز فلافلهای خوشمزه بیرون را اول بگویم، سیب زمینی! بله سیب زمینی راز خوشمزه شدن فلافلهای بیرون است. فلافلیها از سیب زمینی برای خوش طعم شدن فلافل استفاده میکنند، سیب زمینی باعث ترد شدن فلافل میشود و فلافلی که با سیب زمینی درست شود، دقیقا مثل فلافلیها میشود.
راز دوم
راز بعدی آن نحوه چرخ کردن مواد با چرخ گوشت است. مواظب باشید که موقع چرخ کردن مواد فلافل از سری دهنه گشاد چرخ گوشت برای چرخ کردن استفاده کنید تا نخودها خوب چرخ شوند زیرا سری دهنه تنگ باعث گِل شدن نخود در چرخ گوشت میشود و ممکن است باعث سوختن چرخ گوشت نیز شود.
*
در همین حین باید توجه داشت که وقتی در حال چرخ کردن نخودها هستیم، در کنار آن سیب زمینی را نیز همراه با نخود به چرخ گوشت اضافه و چرخ کنیم و در اخر پیاز خرد شده را هم به آن اضافه میکنیم.
مخلوط به دست آمده را یک بار دیگر با یک دهانه تنگتر چرخ میکنیم تا مخلوطی چسبناک و کرم رنگ آماده شود.
*
اگر مخلوط تهیه شده زیادتر از وعده غذایی شما باشد جای نگرانی نیست و میتوان آن را بسته بندی کرد و در فریزر نگهداری کرد تا در دفعات بعدی پخت فلافل از آن استفاده کرد.
*
بعد از آن، لیموی تازه به آن اضافه میکنیم. اضافه کردن لیمو در این مرحله نقش کلیدی در طعم فلافل دارد. درصورتی که لیموی تازه در اختیار ندارید، میتوانید از آبلیمو هم استفاده کنید. ولی آن را فراموش نکنید و سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مقدار کافی به آن اضافه کنید.
*
مواد به دست آمده تا این مرحله را کامل با دست ورز میدهیم. بهتر است ورز دادن را تا حداقل حدود 3 دقیقه ادامه دهید.
سپس بار دیگر مواد را چرخ میکنیم. در این مرحله میتوانید از هر کدام از دهانههای چرخ گوشت جهت چرخ کردن نهایی مواد استفاده کنید ولی بهتر است از دهانه تنگ آن استفاده کنید. در مرحله بعدی، ماهیتابه را آماده سرخ کردن میکنیم. (اجازه میدهیم روی شعله کمی داغ شود و سپس روغن را اضافه میکنیم.)
*
حالا با کمک دستگاه مخصوص قالب زنی فلافل که در شکل زیر مشخص است، مواد فلافل را قالب میزنیم و پس از پرشدن قالب، آن را با قاشق فشار میدهیم تا در هنگام وارانه کردن آن برای قرار دادن در ماهیتابه، وا نرود. سپس فلافلها را در شکلهای منظم در داخل ماهیتابه قرار میدهیم.
*
پس از آنکه طرف اول فلافل سرخ شد، آن را وارونه کنید تا طرف دوم نیز سرخ شود. مدت زمان سرخ شدن هر دو طرف بسته به روغن موجود در ماهیتابه متفاوت است ولی حدودا 10 دقیقه طول میکشد. پس از سرخ شدن هر دو طرف آن، آنها را در ظرف بچینید و همراه با سسهای مورد علاقه خود میل کنید.
منبع : blog.okala.com