دسرها

خیار شور خانگی ترد و خوشمزه + سه روش تهیه ی راحت و نکات مهم

خیار شور یک دورچین عالی و یک چاشنی خوب در کنار بسیاری از خوراک ها به خصوص ساندویچ ها و فست فود ها می باشد.
طعم شور و خوب آن به خصوص زمانیکه کنار سس یا ژامبون یا فست فود های مختلف سرو  می شود، باعث شده در هر خانه ای کنسرو آن و یا خیارشورهای آماده ی باز که از بیرون تهیه می شوند و یا خیارشورهای خانگی پیدا شود.
معمولا خیارشورهایی که از بیرون تهیه می کنیم ، دارای مشکلاتی هستند و همیشه همان چیزی نیست که ما توقع داریم . ممکن است بعضی از آنها به خاطر تازه نبودن طعم خوبی نداشته باشند یا نرم شده باشند و به اندازه ی کافی ترد و خوش طعم نباشند و مشکلاتی این چنینی …

اما اگر خیارشور را خودتان تهیه کنید و نوش جان کنید مطمئنا هم کیفیت و طعم بهتری خواهد داشت هم از نظر سلامت و بهداشت بدون مشکل است و هم از نظر هزینه به صرفه تر می باشد.

اولین دستور تهیه : خیار شور یک روزه

اگر می خواهید خیار شور را سریع مصرف کنید این روش را پیشنهاد می شود:

مواد مورد نیاز

• خیار تازه: ۲ کیلو
• ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
• سیر : ۵ حبه
• آب جوشیده خنک: به مقدار لازم
• نمک و فلفل : به مقدار لازم
• سرکه : نصف لیوان

دستور تهیه

خیار را کاملا شسته و داخل شیشه های بزرگ می ریزیم.
سپس چند ساقه ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه می ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه می ریزیم.
آنگاه درب شیشه را محکم می بندیم.
سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می کنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.
توجه کنید پس از به جوش آمدن آب،به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.
وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال می گذاریم تا قابل مصرف شود.

نکته:

این خیارشور شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه می باشد.

دومین دستور تهیه : خیار شور معمولی با نمک و سرکه

در این روش ممکن است خیار شورها بعد از چند هفته نرم شوند پس اگر تا چند هفته خیار شور را مصرف می.کنید از این روش استفاده کنید:

مواد مورد نیاز

• خیار قلمی: ۲ کیلو
• نمک: ۱ لیوان
• برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
• فلفل سبز تند: ۵ عدد
• ترخون: ۳۰۰ گرم
• شوید: ۲۰۰گرم
• سیر: ۱ بوته
• تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
• آب و سرکه: مقدار لازم

طرز تهیه :

خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشوئید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند.

در ظرفی آب ، سرکه و نمک را به جوش اورید ( مقدار سرکه نصف آب است ) سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.

درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون بهمراه خیارها بریزید سپس محلول اب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با ان پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت ۱ هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید.

نکات مهم :

• برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.

• دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید.

• مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد ، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.

سومین دستور تهیه : طرز تهیه خیار شور بدون سرکه با سنگ نمک و زاج ترشی

اگر میخواهید خیار شور را برای مدت زیادی نگه دارید این روش بهترین گزینه است:

مواد مورد نیاز

• خیار ریز قلمی : ۲ کیلو
• برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
• شوید : ۲۰۰ گرم
• ترخون: یک کیلو
• سنگ نمک: به میزان لازم
• سیر: ۴ حبه بزرگ
• فلفل سبز تند: ۴ عدد
• زاج سفید: یک تکه کوچک (به بزرگی نخود )

دستور تهیه

سبزی ها و خیار ها رو شسته و بگذارید خوب خشک شوند. ( دقت کنید که اگر خوب خشک نشوند خیار شور شما کپک خواهد زد).
آب و نمک را بگذارید تا بجوشد ( تقریبا به ازای هر ۱۵ لیوان آب یک لیوان سنگ نمک خرد شده به کار میرود ) در انتها زاج سفید را هم اضافه کنید و وقتی حل شد از روی گاز بردارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید.
آب و نمک را روی مواد بریزید تا جائی که ظرف پر شود.
بعد درب آن را محکم بسته و بگذارید تا آماده شود.

نکات مهم :

• مدت زمان آماده شدن خیار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد.

• دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید.

• میتوانید لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم اضافه کنید تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید.

طرز تهیه خیار شور خانگی . مه تارا

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن