حلوا مجلسی زعفرانی از دسر های خوشمزه ایرانی + طرز تهیه حلوا مجلسی

شاید شما ازجمله کسایی باشید که حلوا ( حلوا مجلسی ) خیلی دوست دارید.اما زمانی که درست میکنید یا آرد میسوزد، یا حلوا شکرک میزند یا طعم آن خوب نمیشود. حلوا نیز مانند شله زرد و فرنی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانیهاست و در اکثر سفرههای ایرانیها از جایگاه خاصی برخوردار است. با وجود گلاب و زعفران، عطر و طعم و بوی این دسرها دوچندان خواهد شد.
حلوا در هر شهری از ایران به نوعی تهیه میشود. حلوا ارده یزد، حلوا زرده همدان، حلوا شیر خشک عربی، حلوا هل تبریز از جمله اینهاست. حلواها طعمهای مختلف نیز دارند مانند حلوای هویج، شیره انگور و حتی حلوا آناناس و انواع میوهها.
ما در اینجا میخواهیم شما را با فوتوفنهای حلوا درست کردن آشنا کنیم. حلوایی که بتوانید به هنگام مراسم عزا برای خیرات یا افطاری در ماه رمضان درست کرده و به همراه چای میل نمایید.
برای تهیه حلوای خوشمزه و مجلسی مواد زیر موردنیاز است:
• آرد سفید: دو لیوان
• شکر: یک لیوان
• آب: یک و نیم لیوان
• کره: ۱۰۰ گرم
• گلاب: دو قاشق غذاخوری
• زعفران دمکرده: یکچهارم لیوان
• عرق هل یا دانهی هل آسیاب شده: به میزان لازم
طرز تهیه حلوا مجلسی:
• در ابتدا برای تهیه حلوا شربت آن را درست میکنیم. آب و شکر را باهم مخلوط کرده و بر روی گاز میگذاریم تا مواد حلشده و چند دقیقه بجوشد. زعفران را نیز به مواد شربت اضافه میکنیم. حواستان باشد تا آب به مرحله جوش نرسد و زمانی که احساس کردید شربت قوام آمده زیر آن را خاموش کنید. بگذارید شربت با دمای محیط سرد شود.
• در یک ماهیتابه گود آرد را ریخته و زیر شعله را روشن میکنیم. آنقدر به هم میزنیم تا رنگ آرد تغییر کند. حواستان باشد لحظهای از آرد غافل نشوید زیرا باعث سوختن آرد میشود. شعله باید در ملایمترین حالت ممکن باشد. برای داشتن یک حلوای طلایی باید صبور باشید و دقایق زیادی را پای گاز به تفت دادن ملایم آرد صرف کنید. رنگ حلوا سلیقهای است اما بهتر است رو به تیرگی رَود و قهوهایرنگ شود.
• زمانی که حس کردید آرد رنگش عوضشده از روی شعله برداشته و از داخل الک آن را رد میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و کاملاً صاف شود.
• مجدداً روی گاز آرد را قرار میدهیم. کره را به آرد اضافه میکنیم. کاملاً به هم میزنیم تا کره آب شود و به خورد آرد بِرود. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با کره آرد را تفت میدهیم.
*
• درنهایت شربت را به حلوا اضافه میکنیم. ممکن است زمانی که شربت را به حلوا اضافه میکنیم احساس کنید آرد حل نشده و گلوله گلوله شده است. هیچ نگران نباشید با کمی هم زدن حلوا یا تکان دادن حلوا در ماهیتابه کاملاً خودش را میگیرد.
• گلاب و عرق هل را به حلوا اضافه میکنیم و وقتی مطمئن شدید به خورد حلوا رفته است حلوای مجلسی را خاموش کنید.
اگر دوست دارید برای مراسمی، خودتان حلوا درست کنید میتوانید با من همراه شوید تا مقدار مواد لازم را برای حلوای مراسم به تعداد ۵۰ نفر را آموزش دهم.
مواد لازم حلوا مجلسی برای ۵۰ نفر:
• آرد: ۴ لیوان
• شکر: ۲ و نیم لیوان
• روغن مایع: نیم لیتر
• عرق هل: ۲ قاشق چایخوری
• زعفران دم کرده: به میزان لازم
• گلاب: ۲ لیوان
• وانیل: مقداری
برای تهیه حلوای نذری مانند حلوای مجلسی عمل میکنیم و فقط میزان مواد را به درستی استفاده میکنیم. در نظر داشته باشید مدت زمانی که برای درست کردن این حلوا مدنظر میگیرید به علت وجود آرد بیشتر زیادتر است و باید دائماً هم بزنید تا آرد نسوزد و تغییر رنگ بدهد. سپس روغن مایع یا کره را اضافه میکنیم و …. مانند حلوای مجلسی عمل میکنیم.
نکات کلیدی در تهیه حلوا مجلسی:
• میتوانید بهجای آرد سفید از آرد برنج یا آرد سنگک هم استفاده کنید.فرقش این است که رنگ حلوا تیرهتر میشود. در صورت استفاده از آرد برنج حلوا چسبندگی کمتری پیدا میکند و رنگش اندکی روشنتر میشود و در صورت استفاده از آرد سنگک رنگ آن کمی تیرهتر میشود.
• آرد سبوسدار بهترین آرد برای درست کردن حلوا است. آرد سبوسدار مثل آردی که برای تهیه نان سنگک استفاده میشود، گلوتن پایینی دارد و به همین دلیل حلوا را لطیفتر میکند. درمجموع در صنعت شیرینیپزی هر چه آرد، گلوتن کمتری داشته باشد شیرینی تُردتر و شِکنندهتر و خوشخوراکتر از آب درمیآید.
• حتماً گلاب را در آخر اضافه کنید تا عطر و بوی آن در حلوا مشهود باشد.
• با پودر پسته و نارگیل حلوا را تزئین کنید.
• سعى کنید شربت شما قل نزند چون ممکن است حلوا شما خشک بشود یا شکرک بزند. اجازه بدهید شربت خنک شود و سپس به آرد اضافه کنید.
• تزئین حلوا به اندازه خوردن حلوا و درست کردن آن حائز اهمیت است.
ایوول ممنون