غذای ایرانی

سوپ جو یکی از انواع سوپ های مجلسی و پر طرفدار

سوپ جو یکی از سوپ‌های سنتی ایرانی است که طعم بسیار خوب و لذیذی دارد. به جهت دارا بودن مواد متنوع، این سوپ می‌تواند تامین کننده بخش زیادی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، املاح و نیازهای بدن باشد. از مزایای دیگر این سوپ کاهش جذب مواد مضری مانند چربی از دستگاه گوارش است.

سوپ جو سفید

سوپ جو سفید یکی از انواع سوپ‌های مجلسی و پر طرفدار ایرانی است که از سوپ‌های رستورانی هم محسوب می‌شود. این سوپ در کنار سوپ‌های معروفی مثل سوپ شیر و سوپ جو قرمز بیشتر در مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود.

پخت این سوپ بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته‌ای در آشپزی ندارند به راحتی می‌توانند این سوپ خوشمزه را به بهترین نحو ممکن درست کنند پس در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه پخت این سوپ خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه سوپ جو سفید

  • جو پرک ۱/۵ پیمانه
  • هویج ۲ عدد ۱ عدد برای پخت با مرغ ۱ عدد هم برای سوپ
  • پیاز متوسط ۲ عدد ۱ عدد برای پخت مرغ ۱ عدد هم برای سوپ
  • ساقه کرفس ۱ عدد برای پخت مرغ
  • جعفری خرد شده ۱/۲ پیمانه
  • آب مرغ ۸ تا ۱۰ لیوان یا ۲ عدد قرص استاک، قرص استاک ۱ عدد برای پخت مرغ ۱ عدد هم برای سوپ در صورتی که آب مرغ به اندازه کافی نداشتید.
  • مرغ ریش ریش شده ۱ پیمانه
  • قارچ خرد شده ۱/۲ پیمانه
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر ۱ پیمانه
  • کره ۱۵ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • آبلیمو تازه به مقدار لازم

طرز تهیه :

۱- جو پرک را پاک کنید و بگذارید چند ساعت در آب خیس بخورد.

۲- مرغ را با یک عدد پیاز نگینی خرد شده + نمک + زردچوبه + فلفل سیاه + استاک + ساقه کرفس + یک عدد هویج بپزید بعد آن را ریش ریش کنید و آب آن را هم صاف کنید.

همیشه برای اینکه مرغ خوش طعم‌تر شود به جای آب آن را با استاک، ساقه کرفس و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند.

استاک‌ها در انواع سوپ ها، انواع سس‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارند می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید.

وقتی از قرص استاک استفاده می‌کنید موقع اضافه کردن نمک حتماً غذا را بچشید اگر لازم بود نمک اضافه کنید، چون قرص استاک حاوی نمک است.

۳- جو + یک عدد پیاز نگینی خرد شده + آب مرغ صاف شده را به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید باید حدود ۸ تا ۱۰ لیوان آب مرغ به جو اضافه کنید اگر آب مرغ به این میزان نداشتید به جای آن یک عدد قرص استاک مرغ را با آب جوش مخلوط کنید و به آن اضافه کنید.

*

۴- هویج را با رنده درشت رنده کنید قارچ را هم به صورت ورقه‌ای خرد کنید.

۵- بعد از ۴۵ دقیقه هویج + قارچ + مرغ را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید حدود نیم ساعت با هم بپزند اگر آب سوپ کم شده بود می‌توانید آب در حال جوش به آن اضافه کنید.

۶- برای آماده کردن سس کره + شیر + آرد را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید.

۷- سس را به سوپ اضافه کنید از این بعد باید بالای سر سوپ باشید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را مدام هم بزنید بعد جعفری را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

۸- وقتی حرارت را خاموش کردید چاشنی‌ها یعنی آبلیمو تازه و فلفل سیاه را اضافه کنید.

سوپ جو سفید . مه تارا

 سوپ جو قرمز

سوپ جو قرمز یا سوپ جو رستورانی یکی از انواع سوپ جو کلاسیک است. به طور کلی سوپ، به نوعی خوراک مایع و گرم گفته می‌شود که از مواد مختلفی مانند آب، گوشت، مرغ یا سبزیجات به اضافه ادویه‌جات، رب و … تهیه می‌شود. در واقع سوپ را به عنوان پیش‌غذا و برای بازشدن اشتها و گرم‌شدن معده و آماده‌شدن برای صرف غذای اصلی میل می‌کنند.

سوپ‌ها به دو نوع سوپ رقیق و سوپ غلیظ تقسیم‌بندی می‌شوند که برخی از این سوپ‌های غلیظ، آنقدر مقوی و کامل هستند که می‌توانند حکم یک غذای اصلی به خصوص برای وعده شام را داشته باشند.

سوپ‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و می‌توان با تغییردادن برخی مواد اولیه یک نوع سوپ، آن را به سوپی دیگر تبدیل کرد. در اینجا قصد داریم طرز تهیه سوپ جو قرمز را به شما آموزش دهیم که جزو سوپ‌های رستورانی و کلاسیک بوده و معمولا در فصل پاییز و زمستان در اکثر رستوران‌ها و غذاخوری‌ها سرو می‌شود.

 

مواد لازم برای تهیه سوپ جو قرمز

  • مرغ نصف سینه
  • جو پوست کنده نیم کیلوگرم
  • جو پرک 1 پیمانه
  • قارچ نیم کیلوگرم
  • هویج 300 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • جعفری و گشنیز1 پیمانه
  • رب1 قشق غذاخوری
  • آبلیمو1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم

طرز تهیه :

 

جوی پوست کنده و جو پرک را پاک کنید و بشویید. چندین ساعت و یا از شب تا صبح آن را خیس کنید.

یک پیاز کوچک را نگینی ریز خرد کنید و با نصف سینه ی مرغ، کمی نمک و ادویه ی کاری و زردچوبه بگذارید آب پز شود. پس از آب پز شدن، مرغ را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

پیاز بزرگ را نگینی ریز خرد کنید و با کمی نمک سرخ کنید تا طلایی شود. قارچ را نگینی ریز خرد کنید و با یک قاشق آبلیمو روی حرارت بگذارید. قارچ ابتدا آب می اندازد و زمانی که آب آن خشک شد از روی حرارت بردارید. هویج را رنده کنید نوعی رنده که خلال خلال نازک شود.

اگر سبزی تازه استفاده کنید بهتر است جعفری و گشنیز را بشویید و ریز خرد کنید. در غیر این صورت می توانید از سبزی خشک شده استفاده کنید.

پیاز داغ، جوی خیس شده با همان آبی که خیس کرده اید، مرغ ریش ریش شده، قارچ آب پز، هویج رنده شده،و سبزی خرد شده را با مقداری آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا تمامی مواد سوپ جو جا بیفتد. جا افتادن سوپ جو به گونه ای است که مواد و آب از هم جدا نیفتد بلکه یکدست باشد و لعاب بدهد.

در این مرحله رب، نمک، فلفل و آبلیموی سوپ جو را بریزید و مزه کنید تا طعم دلخواه شما به دست آید.

سوپ جوی بسیار خوشمزه و پرخاصیت شما آماده است. این سوپ جو، قرمز رنگ است و تقریبا تمامی افراد و به خصوص کودکان این سوپ جو خوشمزه را می پسندند.

فوت و فن های تهیه سوپ جو :

 

جعفری را خیلی ریز کنید طوری که آب نیندازد سپس روی سوپ جو بریزید.

* سوپ جو با آب مرغ خوشمزه‌ تر می‌شود؛ چون آب مرغ بی‌ رنگ است برای سوپ جو سفید مناسب‌ تر است.

* برای داشتن سوپ جو خوشمزه و جا افتاده باید جو حتماً خوب بپزد و لعاب بیندازد.

* برای پخت سوپ جو با شیر باید حتما شیر را گرم کنید چون اگر شیر سرد را در سوپ بریزید شیر می‌ برد ولی وقتی حرارت آن با سوپ برابر باشد دیگر سوپ بریده و اصطلاحاً (بره بره) نمی‌شود.

* برای غلیظ شدن سوپ جو می‌توانید 2 قاشق سوپ‌خوری آرد ذرت یا گندم را در یک دوم لیوان آب سرد حل کرده و به سوپ جو اضافه کنید.

* از قرص عصاره‌ی مرغ نیز می‌توانید برای تهیه سوپ   استفاده کنید.

*اگر میخواهید سوپ جو با خامه داشته باشید بهتر است خامه را با کمی سوپ داغ مخلوط کرده و بعد به سوپ جو اضافه کنید.

* جعفری را خیلی ریز کنید طوری که آب نیندازد سپس روی سوپ بریزید.

* هویج نگینی خرد شده برای سوپ جو مناسب‌تر است زیرا رنگ سوپ را سفیدتر نگه می‌دارد و زیباتر است.

* چربی آب گوشت یا مرغ را بعد از سرد کردن در یخچال، از آن جدا کنید.

* برای نگهداری جو پخته می‌توانید آن را در بسته‌های کوچک در فریزر نگهداری کنید تا پختن سوپ جو زمان کمتری بگیرد.

سوپ جو قرمز . مه تارا

برچسب ها
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن