دسرها

باسلوق دسر ایرانی خوشمزه و سالم با طرز تهیه آسان و سریع

باسلوق یکی از شیرینی های سنتی ایران می باشد که در بیشتر مناطق ایران آن را تهیه می کنند ولی زادگاه اصلی آن مراغه و ملایر و اراک می باشد. اگر به این شهرها رفتید می توانید باسلوق را به عنوان سوغاتی برای آشنایان خود بیاورید. باسلوق به عنوان یک سوغاتی خوشمزه و عالی شناخته می شود.

شما با کمترین هزینه و زمان می توانید باسلوق های خوشمزه ای را برای دوستان و آشنایان خود تهیه کنید. این شیرینی با استفاده از نشاسته و چند نوع مغز درست می شود و برای تزئین آن می توانید از نارگیل استفاده کنید. راحت الحلقوم نیز همان باسلوق است که به صورت های مختلفی تهیه می شود ولی طرز تهیه و مواد اصلی آن یکی است. شما می توانید با اضافه کردن مواد دیگر باسلوق های مختلفی را تهیه کنید و یا شکل های متفاوتی را درست کنید.

ظاهر باسلق را می توانید بنا بر سلیقه خود تغییر دهید ولی باسلق اصیل به صورت دایره ای است. شما می توانید با استفاده از انواع قالب ها باسلوق های زیبایی تهیه کنید. از این شیرینی می توانید برای پذیرایی استفاده کنید و یا در کنار چای و یا قهوه میل کنید و از طعم خوشمزه و عالی آن لذت ببرید. باسلوق به دلیل داشتن نشاسته بسیار مناسب برای کودکان می باشد و یا افرادی که معده آنها ضعیف است می تواند دسر عالی باشد.

باسلوق عسلی، باسلوق نارگیلی، راحت الحقوم از انواع باسلوقها می باشد که مواد اصلی و پایه ی آنها مثل هم هستند و حتی روش تهیه آنها با یکدیگر تفاوتی ندارد. برای یادگیری دستور پخت این شیرینی خوشمزه می توانید در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه باسلوق

پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
نشاسته ۲ لیوان
شکر ۲ لیوان
وانیل یک قاشق چای خوری
آب ۳ لیوان
گلاب نصف لیوان
پودر نارگیل به مقدار لازم
مغز گردو به مقدار لازم

طرز تهیه

یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و نشاسته را به همراه یک لیوان آب به آن اضافه می کنیم سپس قابلمه را به مدت ۱۵ دقیقه کنار می گذاریم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه مخلوط آب و نشاسته را با همزن دستی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

*

در مرحله بعدی شکر را به همراه ۲ لیوان آب اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم. در مرحله بعدی قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و هم زدن را ادامه می دهیم تا نشاسته ته نگیرد و باسلوق خراب شود.

*

در همین حین پودر ژلاتین را به همراه نصف لیوان آب به روش بن ماری حل می کنیم و به قابلمه حاوی نشاسته اضافه می کنیم. در مرحله بعدی گلاب را به همراه وانیل به مواد اضافه می کنیم و هم زدن را به صورت متداوم ادامه می دهیم.

*

هم زدن مواد را باید تا جایی ادامه دهید که مواد کمی غلظت پیدا کنند ، پس از اینکه مواد کمی سفت شدند قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. در مرحله بعدی یک سطح صاف انتخاب کنید و مقداری پودر نارگیل روی آن بریزید.

*

مقداری از مایه باسلوق با قاشق بردارید و روی پودر نارگیل بیندازید . حالا مایه باسلوق را در پودر نارگیل بغلتانید و به حالت مورد نظر خودتون شکل بدهید. پس از اینکه باسلوق آماده شد یک مغز گردو روی آن بگذارید و فشار دهید.

باسلوق

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن