تندرستی و سلامت

دارچین با عطری منحصر به فرد ، طعمی شیرین و خواص درمانی فراوان

دارچین نیز مانند زنجبیل ادویه ای قوی و پرفایده است که در طول هزاران سال گذشته در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
امروزه نیز بسیاری افراد ، نه تنها به خاطر طعم متفاوت و شیرین یا طبع گرم آن، بلکه به دلیل فواید و خواص بی نظیرش برای سلامتی بدن، به صورت روزانه دارچین مصرف می کنند.

به گفته محققان در میان 26 گیاه مشهور و ادویه رایج در جهان، دارچین از نظر خواص آنتی اکسیدانی رتبه 1 را دارا می باشد که به صورت چوب، روغن، پودر یا عصاره مصرف می شود.

ترکیبات فنولیک، فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان های موجود در دارچین آن را به یکی از مفیدترین ادویه جات موجود در زمین تبدیل کرده است که خاصیت ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی، ضددیابت، ضدمیکروبی دارد.
مصرف تقریبا 1/4 قاشق چایخوری دارچین در طول روز می تواند تاثیر مثبت روی کاهش قند خون، هضم و سیستم ایمنی بدن داشته و دوزهای بیشتر آن برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و سرطان مفید است.

بوی منحصر به فرد و رنگ و طعم شیرین دارچین به خاطر صمغ درختچه آن می باشد و پوست این درختچه به عنوان ادویه مفید مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه دارچین

دارچین از پوست درختچه Cinnamomum گرفته می شود. مصرف دارچین به 4000 سال پیش و مصر باستان باز می گردد. در آن زمان به عنوان ادویه بسیار ارزشمند و کمیاب شناخته و با قیمت بالایی خرید و فروش می شده است. در کتاب مقدس از دارچین به عنوان گیاهی با توانایی بالا در مبارزه و درمان بیماری ها یاد شده است.
امروزه نیز با بریدن ساقه های درختچه دارچین و خالی کردن ماده داخلی، اغلب به صورت چوب های توخالی یا پودر در سراسر جهان خرید و فروش می شود.

روش های مصرف دارچین

1- به صورت چوب های لوله مانند توخالی
2- پودر دارچین
3- عصاره دارچین
4- اسانس و روغن دارچین

انواع دارچین

گونه های مختلف دارچین در کشورهای جهان یافت می شود و تاکنون حدود 250 گونه از آن  کشف شده است.
دو نوع اصلی و رایج دارچین ، امروزه بیشتر استفاده می شود: دارچین سیلان و دارچین کاسیا
هر دو نوع ، دارای طعم و عطر دلپذیری هستند، اما خواص سلامتی بهداشتی دارچین سیلان نسبت به کاسیا بیشتر است.

خواص درمانی دارچین

دارچین نوعی ادویه‌‌ی مقوی است که به‌خاطر تأثیراتش در سلامت بدن از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی داشته است. امروزه نیز با کشف خواص درمانی گسترده‌ی آن در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. بو، مزه و رنگ بی‌نظیر دارچین، به‌خاطر بخش روغنی درختی‌ است که دارچین از آن گرفته می‌شود. خواص دارویی دارچین حاصل از پوست درخت دارچین است. پوست درخت دارچین حاوی موادی است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثرند. البته برای اینکه خواص دارویی اش  حفظ شود، ترکیب شیمیایی آن باید دست‌نخورده باقی بماند. ضدالتهاب بودن، کاهش قند خون، افزایش ایمنی بدن در برابر سرطان، حمله‌ قلبی و میکروب‌زدایی از بدن از فواید آن است.

1- منبع غنی آنتی اکسیدان

دارچین دارای انواع آنتی اکسیدان از جمله پلی فنول ها، اسید فنولیک و فلاونوئیدها می باشد که سبب کاهش آسیب رادیکال های آزاد شده و روند پیری را کاهش می دهد. این آنتی اکسیدان ها در مواد غذایی دیگر از جمله توت و شکلات تیره نیز یافت می شود و در کاهش استرس تاثیر فوق العاده ای دارد.
براساس درجه ORAC، که برای اندازه گیری مقدار آنتی اکسیدان در غذاهای مختلف به کار می رود، دارچین رتبه 7 را در میان غذاها، ادویه جات و گیاهان کسب کرده و نسبت به ادویه جات قوی مانند سیر، آویشن و رزماری در سطح بالاتری قرار گرفته است.

2- خواص ضدالتهابی

آنتی اکسیدان های موجود در دارچین دارای خواص ضدالتهابی هستند که باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و بهبود عملکرد مغز می شود. محققان بیش از هفت نوع ترکیبات فلاونوئید در دارچین شناسایی کرده اند که در درمان التهاب در اندام های مختلف بدن موثر می باشد. همین خاصیت دارچین سبب تسکین دردهای عضلانی و واکنش های آلرژیک می شود.

3- حفظ سلامت قلب

این ادویه معجزه آسا، برای سلامت قلب مفید بوده و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی، کلسترول بالا، تری گلیسیرید بالا و فشار خون بالا را کاهش می دهد. دارچین برای انعقاد خون مفید بوده و باعث لخته شدن خون بعد از خونریزی های شدید و بهبود گردش خون می شود.

4- کنترل دیابت

دارچین به عنوان یک ضددیابت قوی شناخته شده است. باعث کاهش قند خون شده و حساسیت هورمون انسولین را افزایش می دهد.
بیماری دیابت رابطه نزدیکی با انسولین دارد، هنگامی که مقاومت بدن نسبت به انسولین افزایش می یابد ، گلوکز لازم به ماهیچه های بدن نمی رسد و قند در خون باقی مانده و مقدار آن افزایش می یابد. دارچین می تواند نقش مهمی در جلوگیری از فعالیت آنزیم های آلانین که اجازه انتقال گلوکز به خون را می دهند، ایفا کرده و همین امر باعث کاهش میزان گلوکز موجود در خون می شود.

5- بهبود عملکرد مغز

از مزایای دیگر خاصیت آنتی اکسیدانی دارچین، محافظت از مغز در برابر بیماری های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر می باشد. دارچین با فعال کردن پروتئین های محافظتی مغز، باعث بهبود عملکرد شناختی و سلامت مغز شده و در کاهش استرس تاثیر مثبتی خوهد داشت.
به دلیل فواید آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارچین، اثرات مخرب پیری بر بدن و مغز کاهش پیدا کرده و ممکن است در آینده ای نزدیک به عنوان درمان طبیعی برای بیماری های مرتبط با سن استفاده شود.

6- کاهش احتمال ابتلا به سرطان

خواص آنتی اکسیدانی دارچین بسیار معجزه آسا عمل کرده و می تواند باعث مقاومت بدن در برابر آسیب های ناشی از جهش سلولی و کاهش رشد تومورهای سرطانی شود.
این خاصیت دارچین بخصوص برای حفظ سلامت روده بزرگ مفید بوده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. امروزه این ادویه به عنوان یک ضدسرطان طبیعی مورد بررسی قرار می گیرد و احتمالا در آینده نزدیک مکمل های دارچین برای افرادی که در معرض بیشتر ابتلا به سرطان قرار دارند تولید خواهد شد.

7- مبارزه با عفونت ها و ویروس ها

دارچین، یک ماده ضدمیکروبی، آنتی بیوتیک، ضد قارچ و ضد ویروس قوی می باشد. همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و درمان طبیعی برای بهبود عفونت ها می باشد. مصرف دارچین، مقاومت بدن در برابر باکتری های مضر ( که می توانند باعث بروز بیماری های دستگاه گوارش، آسیب های پوستی یا ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا شوند) را افزایش می دهد.

8- حفظ سلامت دهان و دندان

طبق مطالعات انجام شده ، باکتری های موجود در دهان، می توانند باعث بدبو شدن تنفس، پوسیدگی دندان یا عفونت های دهانی شوند. عصاره و روغن دارچین، داروی گیاهی برای مبارزه با باکتری های دهان بوده و عملکردی مشابه دهانشویه های ضدباکتری دارد.
به همین دلیل از اسانس دارچین به عنوان طعم دهنده طبیعی در محصولاتی مانند آدامس استفاده می شود که در رفع بوی بد دهان بسیار موثر و به طور سنتی برای درمان زخم ها و مشکلات دهان و دندان استفاده می شود.

 

9- درمان بیماری های پوستی

به دلیل خواص آنتی بیوتیک و ضد میکروبی دارچین، برای پیشگیری و درمان انواع التهاب، واکنش های آلرژیک و عفونت های پوستی استفاده می شود. استعمال خارجی روغن دارچین روی پوست می تواند باعث کاهش التهاب، تورم، درد، قرمزی و درمان آکنه شود.

10- درمان آلرژی

افرادی که به آلرژی مبتلا هستند می توانند از ترکیبات دارچین، برای درمان آن استفاده کنند. زیرا دارچین خاصیت آنتی هیستامین داشته و باعث کاهش التهاب می شود. بسیاری معتقدند مصرف این ادویه می تواند باعث کاهش حملات آسم شود، اگرچه این مورد هنوز توسط تحقیقات انجام شده به اثبات نرسیده است.

دارچین

خواص بی نظیر دارچین برای پوست، مو و زیبایی

دارچین، به پاکسازی سلول های مرده پوست کمک کرده و باعث درخشش و شادابی پوست می شود. با ترکیب دارچین، نمک دریایی، روغن بادام، روغن زیتون و عسل می توانید اسکرابی عالی برای رفع خشکی پوست درست کنید.

دارچین باعث بهبود گردش خون در بدن شده، باعث می شود چهره کمی فربه تر به نظر رسیده و اکسیژن و مواد غذایی لازم به پوست و مو برسد، به همین دلیل دارچین به عنوان تقویت کننده قوی مو و درخشان کننده پوست در محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

سایر فواید دارچین

شیرین کننده طبیعی غذاها

به دلیل طعم شیرین این ادویه، از آن برای شیرین کردن غذاها و کاهش مصرف شکر استفاده می شود. این خاصیت دارچین برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید بوده و می تواند باعث کاهش وزن و اشتها شود. دارچین، دارای قند طبیعی و بدون کالری می باشد به همین دلیل می توان به همراه قهوه، چای، غذاهای پخته، ماست و روی میوه ها استفاده و مصرف نمود.

نگهدارنده طبیعی مواد غذایی

یکی از کاربردهای کمتر شناخته شده دارچین، حفظ و نگهداری مواد غذایی است. به دلیل خواص ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی ، می توان از آن به عنوان نگهدارنده طبیعی مواد، بدون نیاز به مواد شیمیایی و افزودنی ها استفاده کرد.
تحقیقات نشان می دهد هنگامی که پکتین میوه با عصاره دارچین پوشیده می شود، تغییر رنگ میوه ها و سبزیجات متوقف شده و برای مدت طولانی تری تازه باقی خواهند ماند.

ارزش غذایی دارچین

یک قاشق غذاخوری دارچین شامل مواد زیر می باشد:
کالری: 19 گرم
فیبر: 4 گرم
منگنز: 68 درصد ارزش روزانه
کلسیم: 8 درصد ارزش روزانه
آهن: 4 درصد ارزش روزانه
ویتامین K: مقدار 3 درصد ارزش روزانه

خواص دارچین و عسل برای درمان بسیاری از بیماری ها

ورم مفاصل

– یک قسمت عسل را در ۲ قسمت آب گرم حل کرده و به آن ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین بیافزایید. خمیر حاصله را روی محل درد به آرامی بمالید. درد بعد از ۱۵ دقیقه از بین خواهد رفت.
– همچنین بیماران دچار ورم مفاصل می توانند، ۱ فنجان آب داغ را با ۲ قاشق عسل و ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین مخلوط کرده و بنوشند. این عمل را هر روز باید انجام دهند تا بیماری شان معالجه شود.
– مطالعات انجام شده روی این بیماران نشان داده است که، اگر این بیماران قبل از صبحانه مخلوط ۱ قاشق غذاخوری عسل با ۴/۱ قاشق چای خوری پودر دارچین را میل کنند، درد آنها بعد از ۱ ماه از بین خواهد رفت. بیماران مورد مطالعه نمی توانستد راه بروند اما بعد از استفاده از این روش، توانستند به راحتی شروع به راه رفتن بدون درد کنند.

جلوگیری از ریزش مو

– قبل از حمام کردن، ۱ قاشق غذاخوری عسل به همراه با ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین، مخلوط کرده و روی سر خود بمالید و ۵-۱۵ دقیقه صبر کنید و سپس موهای خود را بشوئید.

عفونت مثانه

– ۲ قاشق غذاخوری عسل به همراه با ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین را در ۱ لیوان آب گرم حل کرده و آن را بنوشید. این روش باعث می شود که میکروب های مثانه را از بین برود.

درد دندان

– ۵ قاشق چایخوری عسل به همراه با ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین، مخلوط کرده و خمیر حاصله را روی دندان خراب بمالید. این عمل را ۳ بار در روز انجام دهید تا دندان خراب و دردناک درمان شود.

کلسترول

– ۲ قاشق غذاخوری عسل به همراه با ۳ قاشق چای خوری پودر دارچین را در مقداری برابر ۲ لیوان چای حل کرده و آن را بنوشید. بدین وسیله بعد از ۲ ساعت کلسترول خون به اندازه ۱۰ درصد پایین می آید.
– تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف عسل خالص در درمان بیماران مبتلا به کلسترول بسیار مفید است.

سرماخوردگی

– به مدت ۳ روز از مخلوط ۱ قاشق غذاخوری عسل گرم با ۴/۱ قاشق چایخوری پودر دارچین، استفاده کنید. این روش برای درمان سرفه مزمن، سرماخوردگی و سینوزیت به کار می رود.

ناباروری

– مردان ۲ قاشق غذاخوری عسل را قبل از خواب میل کنند تا این مشکل برطرف شود.
– زنان می توانند از پودر دارچین برای باردار شدن استفاده کنند.
– زنان نابارور مقداری پودر دارچین را با ۲/۱ قاشق چای خوری عسل مخلوط کرده و آن را به طور مرتب در روز روی لثه یا دهان خود قرار دهند. این کار باعث می شود که مخلوط حاصل از طریق بزاق وارد بدن شود.
– در مریلند (شهری در آمریکا) برای مدت ۱۴ سال هیچ نوزادی متولد نمی شد. تا اینکه زنان و مردان شروع به خوردن دارچین و عسل کردند و بعد از مدت کوتاهی زنان باردار شدند.

معده درد

– مخلوط عسل و پودر دارچین ، درمان کننده درد معده، زخم معده و نفخ می باشد.

بیماری قلبی

– خمیر عسل و پودر دارچین را تهیه کنید و آن را بر روی نان به جای مربا قرار دهید. این روش را به طور مرتب به عنوان صبحانه میل کنید.
– این روش باعث پایین آوردن کلسترول، کاهش ضربان قلب، به راحتی نفس کشیدن، بهتر شدن جریان خون و جلوگیری از بیماری قلبی می شود.

بهبود سیستم ایمنی

– استفاده روزانه از دارچین و عسل باعث حفاظت بدن از باکتری و ویروس می شود.
– عسل، محتوی مقدار زیادی ویتامین و آهن می باشد و بدن را مقاوم می کند.
– استفاده روزانه از عسل، باعث عملکرد بهتر گلبول های سفید خون می شود و درنتیجه بهتر با ویروس ها و باکتری های وارد شده به بدن می جنگد.

سوء هاضمه

– قبل از هر وعده غذا، پودر دارچین را روی ۲ قاشق غذاخوری عسل بریزید. این کار باعث می شود که اسید معده ترشح شود و غذای وارده به معده را هضم کند و از سوء هاضمه جلوگیری کند.

تاول

– ۳ قاشق غذاخوری عسل با ۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین، مخلوط کرده و قبل از خواب، روی تاول بگذارید و صبح مخلوط مالیده شده بر روی تاول را با آب گرم بشویید. اگر این کار را به مدت ۲ هفته هر روز انجام دهید، تاول را از ریشه از بین خواهید برد.

عفونت پوستی

– تمام عفونت های پوستی و اگزما با استفاده از عسل و پودر دارچین، درمان می شوند.

کاهش وزن

– ۱ فنجان آب،عسل و پودر دارچین را هر روز و قبل از صبحانه با معده خالی بنوشید.
– اگر مخلوط گفته شده را هر روز بنوشید، از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرده و باعث کاهش وزن می گردد.

سرطان

– دارچین و عسل، درمان کننده سرطان های معده و استخوان شناخته شده است.
– برای ۱ ماه و ۳ بار در روز، ۱ قاشق غذاخوری عسل با ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین را برای جلوگیری از سرطان مصرف کنید.

تنفس بد

– صبح ها ۱ قاشق چای خوری دارچین و عسل را با آب گرم مخلوط کرده و بنوشید. این روش باعث راحت نفس کشیدن می شود.

بهبود شنوایی

– مصرف مقدار مساوی، دارچین و عسل باعث بهبود شنوایی می شود.
این مطالب خواص بسیار کمی از دو ماده غذایی طبیعی، دارچین و عسل بود. با توجه به اینکه این دو غذای طبیعی در سرتاسر دنیا یافت می شود، پس بهتر است از آنها استفاده کنیم تا سلامتی خود را تضمین نماییم.

عوارض احتمالی دارچین

– در تحقیقات انجام شده روی دارچین، تاکنون مطلبی مبنی بر ایجاد حساسیت یا آلرژی گزارش نشده است .(البته در صورتی که در مقادیر کم و معمولی استفاده شود)
– مصرف بیش از اندازه مکمل ها یا اسانس دارچین، ممکن است باعث بروز مشکلات سلامتی در برخی افراد شود. توصیه می شود زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به دیابت و بیماران کبدی از مصرف بیش از حد دارچین خودداری کرده و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
– اگر قصد استفاده از روغن دارچین دارید، حتما قبل از مصرف روی بخش کوچکی از پوست خود تست کرده تا از واکنش های آلرژیک یا حساسیت احتمالی آگاه شوید.
ترکیب دارچین با زنجبیل و چای سبز نیز می تواند به عنوان یک نوشیدنی خوش طعم مورد استفاده قرار بگیرد.

دارچین . مه تارا

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن