دسرها

حلوا شیر ، دسری محبوب و مقوی برای تمامی فصول

حلوا شیر یک حلوای سنتی ایرانی است که سالهاست مهمان خانه های ماست. این حلوای خوشمزه براحتی آماده می شود و در مراسم مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در میان انواع و اقسام حلواهای ایرانی و عربی از جمله شیرینی‌ها و دسرهای محبوب در تمام فصول سال به خصوص در ماه مبارک رمضان است. ظاهرا برای نخستین بار شیرازی‌ها آن را پخته‌ اند و پس از آن شهر به شهر رفته و به محبوبیت رسیده است. تفاوت حلوا شیری با حلوا معمولی این است که به جای طبخ با آب با شیر درست می‌شود. حلوا شیر حتی می تواند به عنوان یک میان وعده مقوی نیز مصرف شود و انرژی کافی مورد نیاز بدن را تامین و بسرعت شما را سیر کند.

مواد لازم برای حلوا شیر:

• آرد سفید: ۱ لیوان معدل ۱۳۵ گرم
• کره: ۱۰۰ گرم
• روغن مایع: ۱۰۰ گرم
• شکر: یک لیوان معادل ۲۰۰ گرم
• هل: نصف قاشق چای‌خوری
• زعفران: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
• شیر: نیم لیتر یا ۵۰۰ گرم
• گلاب: نصف لیوان
• وانیل: در صورت تمایل مقداری

طرز تهیه حلوای شیر:

• آرد را روی شعله ملایم گاز تفت می‌دهیم و مدام به هم می‌زنیم تا آرد نسوزد و خیلی رنگش عوض نشود. وقتی بوی آرد بلند شد و خامی آرد گرفته شد از روی شعله آن را برمی‌داریم.

• کره را داخل ماهی‌تابه می‌ریزیم تا آب شود. نصف لیوان روغن مایع را به آن اضافه می‌کنیم. با هم مخلوط می‌کنیم و زمانی که گرم شد یک لیوان آرد را آهسته‌‌ آهسته و از داخل الک به آن اضافه می‌کنیم. با هم مخلوط می‌کنیم تا یکدست شود.

• سپس یک لیوان شکر را به همراه هل، زعفران و در صورت تمایل کمی وانیل را به مواد اضافه می‌کنیم و به هم می‌زنیم.

• حالا دو لیوان شیر را به مواد مرحله‌به‌مرحله اضافه می‌کنیم و به هم می‌زنیم تا یکدست شود. نصف لیوان گلاب را هم اضافه می‌کنیم و باز به هم می‌زنیم تا حلوا خودش را بگیرد. زمانی که حلوا از لبه ماهی‌تابه جدا شود و به وسط آن جمع شود حلوا شیر  ما آماده است.

 

حلوا شیر . مه تارا

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن