دسرها

حلوا هویج ، دسری خوشرنگ با عطر و طعمی خاص

حلوای هویج

حلوای هویج یکی از حلوا های خوشمزه و خاص است که برای پذیرایی از مهمان، به هنگام فوت کسی جهت فاتحه، در ماه‌های متبرکه مانند رمضان و محرم درست می‌شود. ماده اصلی این دسر ، هویج است. هویج رنگ این حلوا را بسیار خوش‌رنگ کرده و با گلاب و زعفران می‌توانید عطر و بوی خاصی به آن بدهید.
در این مقاله سعی داریم طرز تهیه حلوا هویج را به سادگی آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم

• هویج : 500 گرم
• آرد : 1 لیوان
• شکر 1 لیوان
• گلاب : یک دوم لیوان
• روغن مایع : یک دوم لیوان
• زعفران دم کرده : به میزان لازم
• آب : نصف لیوان
• پودر هل : یک دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه حلوا هویج

ابتدا هویج‌ها را با پوست‌کن پوست بکنید . به قطعات کوچک در آورید و با یک لیوان آب بگذارید کاملاً بپزد و هویج ها نرم شود .
بعد از پخت هویج‌ها و گرفته شدن آب اضافی آن ها را در مخلوط کن پوره کنید.

در اینجا نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب را به هویج‌ها اضافه کنید به همراه شکر داخل مخلوط کن ریخته و کاملا همه مواد را پوره کنید. می‌توانید این کار را داخل غذا ساز هم انجام دهید.

بعد از پوره شدن همه مواد آن را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید . در اینجا زعفران و هل را به آن اضافه کنید . و اجازه دهید روی حرارت بماند تا شکر خوب حل بشود . فقط در حدی که شکر حل بشود روی حرارت قرار بدهید .

دو دقیقه روی حرارت زیاد قرار گرفته شود . همین که جوشید حرارت را خاموش و مواد را کنار بگذارید .

*

نکته : به هیچ عنوان  از رنده استفاده نکنید فقط از میکسر یا غذا ساز تا کاملا پوره بشود.

اکنون ماهی تابه ای را داخل حرارت قرار دهید بدون روغن و آرد را داخل آن ریخته و خوب تفت بدهید . در اینجا هدف فقط گرفتن بوی خامی آرد است و حدود پنج الی شش دقیقه تفت دهید . در اینجا رنگ آرد تغییری نکرده و فقط عطر و بویی خوش را بخود گرفته است.

در مرحله بعد روغن را به آرد اضافه کنید و به آرامی تفت بدهید. سه الی چهار دقیقه تفت بطول انجامد . کاملا تفت داده شود تا آرد گلوله‌ای نشود و یک آرد صاف و یکدستی داشته باشید.

رنگ آرد نباید تغییر کند. در اینجا هویجی را که پوره کرده‌اید داخل آرد ریخته و و مرتب هم بزنید تا تمامی مواد با هم مخلوط بشود. کامل که مواد را با هم مخلوط کردید زیر حرارت را روشن کنید تا کاملاً مخلوط شود و برای انسجام حلوا هویج حرارت را ملایم قرار دهید و هم بزنید.

زمانی که حلوا به ماهیتابه نچسبید و به شکل گهواره‌ای تکان خورد حلوا هویج ما آماده است و آنقدر هم بزنید تا به روغن بیوفتد. این کار را ۱ الی ۲ دقیقه انجام دهید.

چند نکته برای تهیه حلوای هویج:

• اگر هم بخواهید از کره استفاده کنید باید مقدارش با میزان روغن مایع به همان اندازه باشد. برای حلوای هویج نباید خیلی حلوا را تفت دهید چون آرد هر چه بیشتر تفت بخورد رنگش تیره‌تر می‌شود و بهتر است رنگ حلوا هویج روشن باشد.

• می‌توان برای تهیه حلوای هویج از شیر به جای آب استفاده کرد که در این صورت حلوا هویج با شیر خواهیم داشت.

• زمانی که این حلوا با آرد تهیه می‌شود هویج آن نباید قابل احساس باشد و بهتر است آن را با میکسر به شکل پوره در آوریم یا اگر میکسر در دسترس نیست هویج را بپزیم و بعد آن را پوره کنیم.

• زمانی که پوره هویج آماده شد آن را داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مقداری از آب آن تبخیر شود.

• هر چه نسبت هویج به آرد بیشتر باشد حلوای هویج خوشمزه‌تری خواهیم داشت.

حلوا هویج . مه تارا

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن