غذای ایرانی

کتلت غذای سنتی ایرانی باطعمی خاطره انگیز…

کتلت، یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که هم طرفداران زیادی دارد و هم مدلهای متنوعی برای پختن آن وجود دارد . کتلت در واقع ترکیبی از گوشت چرخ شده و سیب زمینی است ، سیب زمینی می تواند خام یا پخته باشد .

طعم و مزه  کتلت خانگی  چه با نان و چه با برنج در کنار گوجه‌فرنگی سرخ کرده حسابی نوستالژیک و وسوسه‌انگیز است. نکته جالب در خصوص این غذای ایرانی این است که هرگز طعم و مزه کتلتهایی که از بیرون تهیه می‌کنید به پای کتلت‌ های خانگی نمی‌رسد.  کتلتها باید در روغن داغ سرخ شوند و برای ترد شدن آن می توان از آرد سوخاری هم استفاده نمود. ادویه های خاص و خوش طعم هم در سرخ شدن کتلت، می تواند مورد استفاده قرار گیرد و یا در ترکیب مواد استفاده شود.

در ادامه این مطلب  یک روش سنتی و آسان برای پختن کتلت، آموزش داده شده است ، که امیدواریم مورد توجهتان قرار گیرد.

مواد لازم برای تهیه کتلت

گوشت چرخ کرده … 200 گرم
سیب زمینی خام … دوعدد متوسط
پیاز … ا عدد بزرگ
تخم مرغ … 1 عدد
زرد چوبه … 1 قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل و روغن به میزان لازم

طرز تهیه کتلت سنتی با سیب زمینی و گوشت چرخ شده

 

– در تهیه کتلت، می توان از سیب زمینی پخته یا خام استفاده نمود ، در روش سنتی کتلت را با سیب زمینی خام تهیه می کنند اما اگر از سیب زمینی پخته هم استفاده نمایید کتلتِ خوشمزه ای خواهید داشت.

– ابتدا گوشت چرخ شده ، سیب زمینی ،پیاز رنده شده و تخم مرغ را داخل کاسه ای بریزید.

– سپس نمک فلفل و زرد چوبه را اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید و ورز بدهید. باید ادویه ها و تخم مرغ در سراسر مواد کتلت پخش شود تا طعم مواد یکسان گردد.

– اگر مایل هستید مواد کتلت را برای زمان بعد و یا برای موقعیتی مثل پیک نیک و مهمانی  داشته باشید ، در این مرحله مواد را داخل ظرفی ریخته و روی آن را با سلفون کاملا بپوشانید و ظرف را در یخچال نگهداری کنید ، مایه کتلت تا یک روز کامل بدون کم شدن کیفیت قابل نگهداری است. ولی چنانچه خواستید بلافاصله آن را سرخ کنید مانعی ندارد.

– ابتدا به اندازه گلوله کوچکی از مایه را برداشته و در دستتان حالت میدهید. اندازه کتلت به سلیقه خودتان بستگی دارد.

– در این مرحله کتلتها  آماده سرخ شدن هستند.

– روغن باید داغ داغ باشد و کتلت های فرم گرفته داخل روغن داغ چیده شود تا سرخ شوند. باید سرعت عمل داشته باشید تا روغن نسوزد و سریع مایه های کتلتِ فرم گرفته داخل روغن قرار گیرد.

– حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم نمایید تا کتلت ها مغز پخت شوند.

– وقتی یک سمت از کتلت ها به خوبی سرخ شد آنها را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود.

– بعد از سرخ شدن کتلتها آنها را روی دستمال آشپزخانه بچینید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

نوش جانتان

کتلت مه تارا

برچسب ها
مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن